Kert és szabadidő

Kert és szabadidő

Évszakok Sziporkái - Kertészeti Mesétől a Csodás Teraszig

2024. január 18. - FERENC.N

Évszakok Sziporkái - Kertészeti Mesétől a Csodás Teraszig

 

Az öreg ház mögötti kert már évek óta magára volt hagyva. A tulajdonos elhanyagolta, és a gyep elburjánzott, mintha a természet maga is úgy döntött volna, hogy visszafoglalja a területet. A ház új tulajdonosa azonban meg akarta hozni a változást, és így kezdődött a kert varázslata. Az első lépés a kültéri apácarácsok telepítése volt. A színes, de mégis természetes megjelenésű rácsok kiválóan illeszkedtek a kert stílusához. Az apácarácsok nem csak esztétikailag szépek voltak, hanem funkcionalitásukkal is kitűntek. Az új tulajdonosnak tervei voltak egy apácarácsos terasz kialakítására is, ahol a család idővel összegyűlhet és élvezheti a kert szépségét.

A terasz tervezése során a műfű is szóba került. Az új tulajdonos szerette volna a zöld teret még élénkebbé tenni, és a műfű szőnyeg tökéletes választásnak bizonyult. A kert ezen része így egész évben zöld maradhatott, anélkül, hogy folyamatos gondoskodásra lenne szükség.

tables-chairs-restaurant_1232-3024.jpg

Az első tavaszi napon a kertész megkezdte munkáját. Az apácarácsokat gondosan elrendezte a teraszon, miközben a napfény játszott a rácsok árnyékában. A műfűt a terasz közepén helyezte el, és azonnal életet lehelt a kertnek és a terasznak. A szép zöld műfű fűszálak a szellőben lengedeztek, mintha üdvözlést mondanának a terasz új életének.

A nyár közeledtével a kert egyre szebbé vált. A virágok kibontakoztak, és a madarak éneke megtöltötte a levegőt. A teraszon ülve az új tulajdonos boldogan szemlélte a kertjét. Az apácarácsok kihangsúlyozták a terasz stílusát, és a műfűvön a család szabadon játszadozhatott anélkül, hogy aggódnának a fűnyírás vagy a gyep gondozása miatt.

Az őszi hónapokban a kert színei változtak, ahogy a levelek elkezdtek lehullani. Az apácarácsok megőrizték sziluettjüket, és a terasz továbbra is csábító maradt, még a hidegebb napokon is. A műfű pedig továbbra is ragyogó zöld színével díszítette a teret.

A téli hónapokban a kert egy kis átalakításon esett át. A teraszt melegebbé tették a kerti lámpák, és egy kényelmes hintaágy is helyet kapott. A hó lepte be a kertet de a műfű és az apácarács még mindig megőrizték varázsukat.

A kertész varázslatot hozott a házhoz, és a kert az évszakok változásával együtt változott.A kert varázslatosan életre kelt, és az új tulajdonos boldogsága és elégedettsége szövődött bele minden növény alá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gardener.blog.hu/api/trackback/id/tr8918305757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása