Kert és szabadidő

Kert és szabadidő

Tetőfedés biztonsága és tartóssága-Zsindely és zsindely alátét fólia

2024. február 14. - FERENC.N

Tetőfedés biztonsága és tartóssága-Zsindely és zsindely alátét fólia

 

A zsindely egy elterjedt tetőfedő anyag, melyet széles körben alkalmaznak világszerte. Általában bitumenből készül, ami kiváló vízállósági tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakran használják lakóházak, garázsok és más épületek tetőinek fedésére. Az előnyei között tartósság, széles szín- és stílusválaszték, valamint könnyű telepítés szerepel. A zsindely alátét fólia másodlagos vízzáró réteg, mely védelmet nyújt a tetőnek az átnedvesedés ellen. Biztonságossá teszi a zsindely fedést és védelmet nyújt a kivitelezés, az építkezés és az időjárás viszontagságai ellen. Az alátétlemez egyszerű használata növeli a tető élettartamát és hatékonyságát.

2150761168.jpg

Hogyan kell telepíteni a zsindelyt és az alátét fóliát?

 A zsindely és az alátét fólia telepítése több lépésből áll. Íme egy lépésről lépésre haladó útmutató:

Régi tetőfedő anyag eltávolítása (ha szükséges): Használjon tetőfedő lapátot vagy feszítővasat a régi zsindelyek, alátét fólia és szögek óvatos eltávolításához.
Cseppélő szegély telepítése: A tető alján kezdve helyezze el a cseppélő szegélyt, hogy megakadályozza a víz bejutását a tető alá.
Alátét fólia lerakása: Az alátét fólia egy másodlagos vízzáró réteg, amely védelmet nyújt a tetőnek az áthatóló vízzel szemben.
Jég- és vízvédő réteg alkalmazása (hideg éghajlaton): A hideg éghajlaton a jég- és vízvédő réteg további védelmet nyújt a tetőnek a jég és a víz ellen.
Indító zsindelyek telepítése: Helyezze el az indító zsindelyeket a tető alján, hogy segítsenek a szél elleni védelemben.
Zsindelyek telepítése: Kezdje a tető aljától és haladjon felfelé. Győződjön meg róla, hogy a zsindelyek egyenesen és szorosan illeszkednek egymáshoz.
Zsindelyek lerakása folytatása: Folytassa a zsindelyek lerakását a tetőn.
Villanyszerelés telepítése: Helyezze el a villanyszerelést a tetőn lévő nyílások, például a kémények és a szellőzők körül.

Ezek a lépések általános útmutatást nyújtanak a zsindely és az alátét fólia telepítéséhez. Mindig kövesse a gyártó utasításait, és ha szükséges, kérjen segítséget szakembertől.

Milyen eszközökre van szükség a zsindely telepítésére?

A zsindely telepítéséhez szükséges eszközök és anyagok a következők lehetnek:

Alátétlemez: Az OSB lapokra kell szegezned, lentről felfelé haladva a gerinccel párhuzamosan, 5-10 cm-es átfedéssel.
OSB lapok: A zsindely alá egybefüggő felület kell, amit általában OSB lapokkal oldanak meg. Ebből minimum 13 mm-es kell a zsindely alá.
Tetőfólia: A szarufákra fektess páraáteresztő tetőfóliát.
Tetőlécek: A fóliát úgy erősítsd oda, hogy a szarufákkal párhuzamosan – konkrétabban magukra a szarufákra – erősíts tetőléceket.
Deszkák: Erre merőlegesen erősíts 15 cm széles deszkát 40 cm-enként.
Fontos, hogy a zsindely felrakása során minden szakszerűen és pontosan történjen. A zsindely felrakása nem igényel olyan szaktudást, amit a józan paraszti ész és a gyártói leírások pontos követése ne tudna pótolni. A zsindely felrakása olyan tényező, ami döntően befolyásolja a bitumenes zsindely ár élettartamát.

A bejegyzés trackback címe:

https://gardener.blog.hu/api/trackback/id/tr518325693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása